Zagrebački holding Mapa weba
 

Dan otvorenih vrata Osnovne škole Jelkovec

Dani otvorenih vrata OŠ Novi JelkovecSuvremenim sadržajima i visokim nastavnim standardima koje provodi i kojima teži, Osnovna škola Jelkovec bez sumnje je jedan od jamaca kvalitete života obitelji u naselju Novi Jelkovec. Dio tih postignuća mogao se vidjeti u petak, 8. travnja prilikom obilježavanja Dana škole Jelkovec. Škola je na taj dan otvorila vrata roditeljima i posjetiteljima.

Zanimljivim programom učenici i nastavnici prikazali su što su naučili tijekom ove školske godine ali i kojim vrijednostima teže.

Gotovo svaki slobodan zid u školi iskorišten je za mudre i plemenite misli koje najbolje odražavaju moralna načela kojima se uči djecu. Riječi Ode radosti - Kad nas tvoja moć izmiri, nestat mora razdor sav. Svaki čovjek brat je drugom, tvoj kad divni slijedi put – krase školsko predvorje u kojem je i održana svečanost povodom dana škole.

U prijepodnevnim satima održana su razna sportska natjecanja, a organizirano je i savladavanje prepreka na prometnom vježbalištu biciklom. U svečanom programu, koji je posvećen planeti Zemlja i zaštiti okoliša, jednako su uživali roditelji, profesori i učenici. U prepunom predvorju redale su se recitacije, igrokazi i pjesme, koje su zajedno osmislili učenici i učitelji. Moglo se čuti o čemu razgovaraju vreće za smeće, mudre misli prvašića na temu zaštite okoliša, pogledati prava predstava o problemima u Zelengradu te igrokazi i sve to uz veselu glazbu u izvedbi malog i velikog školskog zbora.

Dan otvorenih vrata osobito se svidio djeci i to, kažu, iz dva razloga: nema nastave, a i tko ne bi volio rođendane i proslave. Djeca su zajedno s nastavnicima priredila i prezentaciju nastavnih predmeta po kabinetima i učionicama. Fizičari, kemičari i matematičari pokazali su da učenje može biti i zabavno, u kabinetima engleskog i njemačkog jezika djeca su zajedno s roditeljima rješavali zagonetke. Organizirane su i razne radionice, a jedna od njih bila je posvećena Japanu.

Djeca pomažu Tei
Priredba je imala i humanitarno obilježje. U predvorju škole priređena je prodajna izložba dječjih radova koje su izradili učenici prvih razreda, djeca u u vjeronaučnoj i likovnoj grupi te u produženom boravku. Prikupljena sredstva darovana su djevojčici Tei, koja živi u susjedstvu, a boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Akciji su se pridružili i roditelji učenika prvih razreda, koji su zajedno s djecom i učiteljicama izrađivali prigodne uskrsne dekoracije.

Svečanosti obilježavanja Dana škole nazočio je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić, koji je potom u društvu ravnateljice škole Renate Flajhar obišao prezentacije po učionicama.

Kao i u svakoj školi, niti u ovoj nije sve savršeno. Međutim, kako se moglo čuti od roditelja, profesori se zaista trude te zajedno s roditeljima nastoje pronaći najbolja rješenja. Jedan od brojnih školskih projekata, koji je u tijeku, je i Škola za roditelje kojom se želi postići bolja međusobna suradnja u cilju kvalitete odgoja i obrazovanja djece. Prema riječima nastavnika, suradnja s roditelja i inače je na visokoj razini. Zahvaljujući angažmanu i pomoći roditelja, početkom proljeća uređen je školski okoliš i obogaćen sadnicama cvijeća.

Ova suradnja ogleda se i u izvrsnim rezultatima koji učenici postižu na raznim natjecanjima. Od početka ove školske godine učenici 8. razreda sudjeluju u Međunarodnom istraživanju engleskog jezika. Na gradskom natjecanju iz matematke prvo mjesto osvojila je Sara Borzić, učenica 6. razreda, a na županijskom natjecanju iz engleskog jezika škola je imala tri predstavnika. Izvrsne rezultate školska ekipa postigla je i na općinskom natjecanju iz prve pomoći na kojem su osvojili treće mjesto.

Do kraja ove školske godine aktivnosti će se uglavnom održavati na razini razreda, kako bi se učenici stigli pripremiti za polaganje završnih ispita.