Zagrebački holding Mapa weba
 

Božićno drvce za najbolju zagrebačku osnovnu školu

Osnovna škola u Novom Jelkovcu jedna je od najboljih zagrebačkih školaVelikom božićnom priredbom za roditelje i učenike, Osnovna škola Jelkovec obilježila je u petak, 16. prosinca,  božićne blagdane i kraj prvog polugodišta. U pripreme za organizaciju ove godine uključio se i Zagrebački holding, podružnice Stanogradnja, Zrinjevac i AGM, donacijom velike jelke te materijala za ukrašavanje škole. Desetak dana ranije slatkišima je dopunjena i košarica Svetog Nikole, koji tradicionalno na svoj dan daruje učenike nižih razreda.

Zahtjevan prigodni program i besprijekorna izvedba potvrdio je da škola sasvim zasluženo nosi epitet najbolja. Tijekom nešto više od sat vremena u velikoj školskoj hali izmjenjivale su se pjesme, recitacije i ples. Mali i Veliki zbor, recitatori, glumci, literate, školski orkestar i bend te plesači oduševili su više stotina roditelja i gostiju.

U izvedbi je sudjelovalo gotovo stotinu učenika i desetak nastavnika koji su se, prema riječima Renate Flajhar, ravnateljice škole, za ovaj dan pripremali cijelo polugodište.

- Organizacijom raznih humanitarnih projekata te ostalih sadržaja zajedno s učenicima i roditeljima, nastojimo aktivno sudjelovati u životu zajednice tijekom cijele godine. Svakodnevno se ulaže mnogo truda i ljubavi da bi se svakom djetetu u školi posvetila potrebna pažnja i pružilo najbolje obrazovanje. Prigode kao što je ova priredba, kada nam naši učenici na veličanstven način demonstriraju svoja postignuća u izvannastavnim aktivnostima, čine me osobito ponosnom što sam ravnateljica ove škole.
U osnovnoj školi Novi Jelkovec za učenike je organiziran niz slobodnih aktivnosti
Hvala Zagrebačkom holdingu što se ove godine uključio u organizaciju naše priredbe. Veliko božićno drvce obogatilo je cijeli prostor i dodatno uljepšao priredbu. A zahvaljujući darovanim materijalima naše su učiteljice uz pomoć učenika napravile brojne ukrase kojima su uljepšali cijelu školu - poručila je ravnateljica škole.

Škola za primjer

Ove školske godine u Osnovnu školu Jelkovec upisano je čak 750 učenika, koji su raspoređeni u 33 razredna odjela – 16 nižih i 17 viših razreda. Škola također organizira i 6 razrednih odjela produženog boravka. Zbog visokih nastavnih standarda koje provodi i kojima teži i suvremenih sadržaja, osnovna škola također je i jedan od jamaca kvalitete života obitelji u naselju Novi Jelkovec.

Kako nam je prilikom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, održanog krajem rujna u OŠ Jelkovec, rekla Božica Šimleša, pomoćnica pročelnika Gradskog ured za obrazovanje, kulturu i šport, način na koji je organizirana osnovna škola u Novom Jelkovcu tako bi trebalo biti u svakoj školi. Školu čine ljudi, a ne zgrade, rekla je tom prigodom gđa Šimleša. Za posao nastavnika treba puno ljubavi, a u ovoj školi to se osjeti na svakom koraku.