Rezultati kontrole kvalitete zagrebačke vode- zdravstveno ispravna i odlične kvalitete



12. srpnja 2016.
Dana 10.07.2016. godine britanski časopis Dailymail objavio je tekst naslova „From Spain and France to Russia and Croatia: Countries in Europe where you can drink tap water - and the places you really shouldn't“ gdje se Hrvatsku svrstava među zemlje gdje voda nije pitka.

Poznato je da je Hrvatska među trideset vodom najbogatijih zemalja u svijetu, a u Europi na visokom trećem mjestu. Raspoložive količine vode za piće u Hrvatskoj veće su od mnogih europskih zemalja, zahvaljujući specifičnom zemljopisnom položaju i hidrogeološkim osobinama tla te dovoljnjim količinama oborina.

Ovim putem obavještavamo sve naše korisnike da rezultati kontrole kvalitete vode koju je tijekom 2015. i 2016. godine provela Služba kontrole kvalitete vode Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. potvrđuju da je voda u vodoopskrbnom sustavu grada Zagreba, kojim upravlja naše Društvo, zdravstveno ispravna i sukladna „Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju“ (NN 56/13) i „Pravilniku o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju“ (NN 125/13 i NN 141/13). Rezultati službene kontrole zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju koju je tijekom 2015. i 2016. godine proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ također potvrđuju da je voda u vodoopskrbnom sustavu grada Zagreba zdravstveno ispravna i sukladna Zakonu (NN 56/13) i Pravilniku (NN 125/13 i NN 141/13).

Izmjerene vrijednosti svih pokazatelja kvalitete vode potvrđuju da je voda u vodoopskrbnom sustavu grada Zagreba ne samo zdravstveno ispravna nego i odlične kvalitete. Sa ponosom smo proslavili 138 godina vodoopskrbe grada Zagreba, a vrhunska kvaliteta zagrebačke vode neupitna je i za buduće generacije!