Potvrda poslovnog uspjeha: Agencija S&P povećala rejting Zagrebačkom holdingu



23. srpnja 2016.
 Agencija Standard & Poor's povećala je dugoročni rejting Zagrebačkog holdinga za jedan stupanj, konkretno sa „B+“ na „BB-„.
 
Razlog tome, kako stoji u izvješću Agencije, poboljšani su financijski aspekti i likvidnost tvrtke.
 
Među ostalim, ističu se uspješni poslovni potezi menadžmenta, osobito na području tržišta kapitala na kojem je Zagrebački holding ostvario povijesnu transakciju.
 
Napori koje prepoznaje Standard & Poor's uključuju „refinanciranje, poboljšanu likvidnost kompanije i optimizaciju poslovnih operacija kroz smanjenje troškova i strateško odlučivanje", poručili su.
Podsjetimo, Zagrebački holding izdao je prvu tranšu obveznica u nominalnom iznosu od 1,8 milijardi kuna uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,875 %, što je najniža kamatna stopa po kojoj se neko trgovačko društvo ili grad zadužilo na domaćem tržištu kapitala.
 
„Povećanje rejtinga još je jedno od priznanja Zagrebačkom holdingu, ali i Gradu Zagrebu u cijelosti. Osobito smo ponosni jer je sustavan rad na restrukturiranju i unapređenju cjelokupnog poslovanja prepoznat od renomirane poslovne javnosti. Imperativ nam je zadržati razvojni trend, uz iznimnu odgovornost prema građanima.“ – istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, komentirajući povećanje rejtinga tvrtke.