Zagrebački holding Mapa weba
 

Ponosni pokrovitelji još jedne akcije u OŠ Jelkovec

21. ožujka 2013. - Učenici osmih razreda Osnovne škole Jelkovec danas su, uz mnogo smijeha i u vedrom raspoloženju, posadili pet novih javora u dvorištu svoje škole. Nastavak je to akcije, koja se po drugi put organizirana povodom Svjetskog dana zaštite šuma  – 21. ožujka. Pokrovitelji su i ove godine Zagrebački holding te podružnice Stanogradnja i Zrinjevac, koji su za svu djecu i njihove razrednike pripremili i bijele majice s prigodnim printom "Rastem u Novom Jelkovcu".

Učenicima su u sadnji pomogli radnici Zrinjevca, a pridružili su se i njihovi razrednici Dubravka Latinčić, Ivan Bertović, Inja Gregurinčić Vidović, Ivana Popovac Hristov  i Mirela Mareljić  Babić.

Najljepša školska akcija
Svoje razrednike i školu ovi simpatični tinejdžeri ocjenjuju kao najbolje. Uskoro odlaze u druge škole te im je ova akcija ujedno i simboličan oproštaj s osnovnom školom, ali i trajan podsjetnik na osnovnoškolske dane. Sara, Helena, Iva, Genc, Šaha, Monika, Anja, Bruno, Jan, Tino i Ivan trudit će se da ne zaborave ovaj dan, te kažu:

- Svake godine posjetit ćemo ovo mjesto i izmjeriti koliko je naše stablo izraslo. A majice ćemo spremiti kao uspomenu na najljepšu školsku akciju.

Akcija se sviđa i razrednicima, jer pruža im se prigoda da zajedno s učenicima na simboličan način, sadnjom mladog stabla, obilježe kraj jednog i početak novog životnog razdoblja.

Ravnateljica škole Renata Flajhar zahvalna je Zagrebačkom holdingu na potpori akciji jer škola ih tijekom godine organizira zaista mnogo. Primjerice, uz obilježavanje Svjetskog dana zaštite šuma, u školi je isti dan organiziran i veliki uskrsni koncert, humanitarna prodajna izložba dječjih radova i turnir u boksu.

- Drago nam je da smo prepoznati po visokim kriterijima nastavnih standarda koje provodimo i kojima težimo. Ova akcija, koja je samo jedna u nizu akcija koje provodimo, osobita je jer povezuje sad već drugi naraštaj učenika s njihovom osnovnom školom i nakon njihova odlaska. Nadam se da će postati tradicionalna, pa se već radujem i susretu sljedeće godine - poručila je ravnateljica.

Najbolja zagrebačka osnovna škola
Podsjetimo, OŠ Jelkovec jedna je od najvećih zagrebačkih škola. Djelatnici škole svakodnevno ulažu mnogo truda da bi se svakom djetetu u školi posvetila potrebna pažnja i pružilo najbolje obrazovanje. Organiziraju se i razne radionice u koje se mogu uključiti i roditelji. Mnogo truda ulaže se i u organizaciju raznih aktivnosti, kako bi svako dijete moglo pronaći nešto za sebe. O tome svjedoči i četrdesetak izvannastavnih aktivnosti, koje za učenike od 1. do 8. razreda organiziraju njihovi nastavnici. Tako se učenici mogu uključiti u ekološku, foto i dramsku skupinu, naučiti irski ples, postati mali novinari, englezi, kulturnjaci, fizičari, matematičari ili povjesničari, pjevati se može u  malom i velikom zboru te u školskom bendu. Tu su i razne sportske skupine te grupa webovci i prirodoslovci.

Tijekom svake školske godine provode se i razni tematski projekti, humanitarne akcije, a posebna briga vodi se i o očuvanju tradicionalnih vrijednosti, što samo potvrđuje da škola sasvim zasluženo nosi epitet najbolja zagrebačka osnovna škola.