Zagrebački holding Mapa weba
 

Novi Jelkovec dobiva izravnu autobusnu liniju do Dupca

Od ponedjeljka, 6. svibnja 2013., autobusna linija 279 Novi Jelkovec - Sesvete produžuje do terminala Dubec te mijenja trasu, vozni red i naziv u Novi Jelkovec - Sesvete - Dubec.

Produženjem trase postojeće autobusne linije stanovnici naselja Novi Jelkovec dobivaju izravnu vezu s tramvajskim prometom na sjeveroistoku grada i linijama 4 (Dubec - Savski most) i 11 (Dubec-Črnomerec).

Početno stajalište linije u Dupcu bit će na peronu 6, a istodobno se polazište autobusne linije 224 Dubec – Novoselec izmješta na peron 10, zajedno s linijom 270 Dubec - Sesvete - Blaguša. Autobusima će u polasku s terminala Dubec prvo stajalište biti Ninska, a dalje u smjeru Novog Jelkovca zaustavljat će se na svim postojećim stajalištima. U polascima iz Novog Jelkovca autobusi će se zaustavljati na dosadašnjim stajalištima, a na produženoj trasi do terminala Dubec neće koristiti niti jedno stajalište.

Podsjećamo, iz Novog Jelkovca prometuje i linija 281, koja vozi do Žitnjaka te povezuje naselje s tramvajskim prometom i linijama 2 (Črnomerec-Savišće), 3 (Ljubljanica-Savišće) i 13 (Kvaternikov trg-Žitnjak).

Novi vozni red i trasu linije 279 moguće je provjeriti na početnom i krajnjem stajalištu te na web stranici www.zet.hr.